0493 440030

Beveiligingscheck

Waar moet ik op letten bij het beveiligen van mijn huis?

Maar liefst 65.000 inbraken per jaar. Dat betekent 5417 keer per maand of 178 inbraken per dag. 9 van de 10 huizen zijn niet inbraakveilig. Nemef laat zien wat jij zelf kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden. Wel zo'n veilig gevoel!

Bij het aanschaffen van beveiligingsproducten zijn er drie zaken waar goed op gelet moet worden

1. Controleer of het product voldoet aan de voorschriften van het Politiekeurmerk Veilig Wonen;
2. Check of de veiligheidsproducten SKG gecertificeerd zijn;
3. Let bij de keuze van veiligheidssloten en veiligheidsbeslag op een tweetal afstandsmaten (doornmaat en afstand) die van belang zijn bij het goed monteren van deze producten.  

Wil je er zeker van zijn dat jouw woning boefproof is, nodig dan een onze expert thuis uit voor een goed advies. Onze expert controleert dan of je huis voldoet aan een aantal belangrijke zaken. Zo is het advies je woning onder andere te voorzien van hang- en sluitwerk dat aan de eisen van inbraakpreventie voldoet. 

De beste beveiligingstips op een rijtje

De specialisten van Kluspunt Someren hebben in samenwerking met Nemef speciaal voor jou de beste beveiligingstips verzameld, zodat je jouw woning optimaal kunt beveiligen. Met deze tips kun je de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Houd inbrekers buiten met Nemef!

Naast goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen en deuren is het ook belangrijk om bewust te worden van je eigen veiligheidsgedrag. De volgende tips zijn uiterst belangrijk, kosten niets en kun je vandaag nog in praktijk brengen.

 1. Als je je woning verlaat, al is het maar even, sluit dan alle ramen en deuren goed af en draai alles op slot, ook op de bovenverdieping. Vergeet het WC-raampje en de schuurdeur niet! 

 2. Zorg voor een goed sleutelbeheer; wees zuinig op je sleutels, leen ze niet zomaar uit, maak niet te veel duplicaten en bevestig vooral geen adreslabel aan je sleutelbos. Leg ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot, dit zijn geen geheime plaatsen. Je deur openen met smartphone, afstandsbediening of vingerprint? Bekijk hier de mogelijkheden!

 3. Laat bij afwezigheid ’s avonds of ’s nachts altijd op diverse plaatsen in en om de woning licht branden. Denk eraan dat één enkel lampje daarbij niet genoeg is: inbrekers zien dit vaak juist als het signaal veilig. Dit los je op door een tijdschakelaar te gebruiken.Of uw lampen automatisch instellen dmv klikaanklikuit ICS-2000 Control systeem.

 4. Berg opklimmateriaal zoals een ladder, vuilniscontainer of tuinmeubilair altijd op of leg deze deugdelijk vast. Laat ook geen (tuin)gereedschap rondom jouw woning liggen!

 5. Draai sloten altijd op het nachtslot. Zit jouw voordeur wel dicht, maar is deze niet op slot gedraaid, dan kan een inbreker makkelijk met een bankpasje of stuk plastic naar binnen middels de 'flippermethode'. Het Nemef 4100 plus slot is zelfsluitend. Hierdoor vergeet je nooit meer jouw (voor)deur op slot te draaien. 

 6. Laat geen sleutels aan de binnenkant van je deur zitten. Een inbreker kan een raam inslaan en vervolgens in een handomdraai jouw deur opnenen of binnenkomen via de 'gaatjesboormethode'. 

 7. Zet je vakantieplannen en -ervaringen niet meteen op social media. Wees ook voorzichtig met je afwezigheidsbericht op je voicemail en in je e-mailprogramma.

 8. Voorkom bij langere afwezigheid dat jouw huis een onbewoonde indruk maakt. Zorg dat de binnenkomende post regelmatig wordt opgeruimd, laat de tuin onderhouden (een ongemaaid gazon spreekt boekdelen), zet een auto voor de deur en vraag buren een oogje in het zeil te houden. 

 9. Vergeet niet jouw schuur goed af te sluiten! Hier kan een inbreker gereedschap vinden om mee in te breken. 

 10. Berg je waardevolle eigendommen en kostbaarheden goed op. Dit kan prima in een solide kluis. Deze zijn in verschillende inbraakwerende en brandwerende uitvoeringen en maten uit voorraad verkrijgbaar. 

De voordelen van Kluspunt Someren

 • Gratis inmeten van schuifdeur kasten

 • Gratis inmeten van horren

 • Eigen montagedienst

 • Eigen bezorgdienst

 • Sleutel en sloten service

 • Sloten service